За Basics

Марката "Basics" е основана 2012 година, от екип млади таланти, обединени от любовта към изкуството, природата и екстремните спортове. Целта им е да произвеждат качествени дрехи с авторски и уникални дизайни.
Избираме само най-качествени тъкани от сертифициран органичен памук, защото ни е грижа за хората и уважаваме околната среда.

За екипа

Създателите на бранда са Весела Ненкова и Христо Христов.

Весела Ненкова

Завършила Национална Художествена Академия и е главен художни и мениджър на "Basics".
Как започна?
С рисуване на един таван, в който живеех 2012г.

Защо започна?
Всъщност тогава започнах да рисувам за дрехите на други хора, но не ни се получи. В началото бях ядосана, но сега съм  благодарна, защото така реших да създам „Basics”. Това ми даде страхотна свобода да правя нещата за себе си и според моите разбирания.

От къде идва страстта ти към дрехите?
Истината е, че преди създаването на „Basics” нямах кой знае каква страст да се занимавам с дрехи и още по-малко познания. Първоначалната идея беше да заложим на уникалните рисунки и да намерим готови дрехи, върху които да печатаме. Но осъзнахме, че това не отговаря на качеството, което търсим и така започна моето проучване на шивачи, платове, печатници и т.н.

А към рисуването?
Предполагам винаги си е било заложено у мен, но като малка бях прекалено дива за да седя кротко и да рисувам… Страстта дойде по – късно и постепенно с моето израстване. Мисля, че чак след като завърших Художествената Академия започнах да рисувам истински и осъзнах колко е ценна свободата да изразяваш себе си.

Какво те вдъхновява?
Емоциите, хората, музиката, но най-вече контактът с природата . „Дъ Биг Мама“ винаги, ще си остане най-зареждащото и вдъхновяващо нещо. От там идва и името „Basics” - връщане към принципите на природата.

Сама ли работиш или се подкрепяте заедно с някого в това не леко начинание?
Работя основно сама, но имам много голяма подкрепа от Христо Христов, той е другият човек без когото нямаше да има “Basics”. На него също съм благодарна за голямото доверие, да инвестира в тази идея почти на сляпо ! Също така и за търпението, защото нещата в нашата мила страна се случват много трудно и бавно.

Следващи проекти?
За сега фокуса е върху развитието на „Basics”. Имаме още много работа по този проект и вярваме в потенциала му.

П.С. Ако пътуванията се считат за проекти.. то значи има много други проекти!

С какво се занимаваш всъщност?
Живея си :)  Уиндсърф инструктор съм от 9 години. Екстремните спортове са ми другата страст, особено ските и сърфа , дори ми плащат да се занимавам с тях . В момента работя и за Legion Run и пътувам по света.

Дрехите са просто хоби за свободното време или full-time job?
Не бих ги нарекла просто хоби, но работя по тях в свободното си време .

Много ми се иска проекта да се разрастне и да се превърне във full-time job !

Всички наши дизайни са рисувани специално за "Basics" и принтирани с технологията на ситопечат.