Basics е българска авторска марка за дрехи, вдъхновена от изкуството и природните стихии.

Всички дизайни на Basics са простичко напомняне за красотата на връзката ни с природата. Нашата мисия е да вдъхновим хората да се върнат към нея и го правим по внимателен и отговорен начин. Стъпваме леко и поддържаме нещата прости.
Работим с екологични материали от сертифициран органичен памук, 100% рециклирани опаковки и лимитирани колекции.

Весела Ненкова

Главен художник и основател на "Basics Wear".
Как започна?
С рисуване на един таван, в който живеех 2012г.Защо започна?
Всъщност тогава започнах да рисувам за дрехите на други хора, но не ни се получи. В началото бях ядосана, но сега съм  благодарна, защото така реших да създам „Basics”. Това ми даде страхотна свобода да правя нещата за себе си и според моите разбирания.

От къде идва страстта ти към дрехите?
Истината е, че преди създаването на „Basics” нямах кой знае каква страст да се занимавам с дрехи и още по-малко познания. С възможността да изразявам себе си, порасна и страстта ми. Страхотно е да имаш малък, местен бранд-нещо лично, а не масово.

А към рисуването?
Предполагам винаги си е било заложено у мен, но като малка бях прекалено дива за да седя кротко и да рисувам… Страстта дойде по – късно и постепенно с моето израстване. Мисля, че чак след като завърших Художествената Академия започнах да рисувам истински и осъзнах колко е ценна свободата да изразяваш себе си.

Какво те вдъхновява?
Емоциите, хората, музиката, но най-вече контактът с природата . „Дъ Биг Мама“ винаги, ще си остане най-зареждащото и вдъхновяващо нещо. От там идва и името „Basics” - връщане към принципите на природата.

Следващи проекти?
За сега фокуса е върху развитието на „Basics”. Имаме още много работа по този проект и вярваме в потенциала му.П.С. Ако пътуванията се считат за проекти.. то значи има много други проекти!С какво се занимаваш всъщност?
Живея си :)  Екстремните спортове са ми другата страст! Работих като уиндсърф и ски инструктор 8 години.В момента съчетавам работата като художник на свободна практика и водя продуцентския екип на  международното спортно събитие "Legion run".

Дрехите са просто хоби за свободното време или full-time job?
Не бих ги нарекла просто хоби, но работя по тях в свободното си време .

Много ми се иска проекта да се разрастне и да се превърне във full-time job !

Всички наши дизайни са рисувани специално за "Basics" и принтирани с технологията на ситопечат.